Pijnklachten bestrijden met Acupunctuur

Wij mensen houden niet van pijn, hier zijn wij allemaal mee eens. Aan welke pij hebben wij het meest last van in onze dagelijkse leven? Denk aan: pijnklachten zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn en hoofdpijn of migraine kunnen ons dagelijks leven enorm verstoren en verwoesten, sommige onder ons zullen die dag dan helemaal niet normaal functioneren en je dagelijkse taken voldoen. In dit artikel kunt u lezen en leren hoe acupunctuur werkt als een natuurlijke remedie voor alle pijnklachten.

 

Wat is pijn en hoe werk dat ?

Pijn is een waarschuwingssignaal dat naar de hersenen wordt gestuurd door jouw zenuwen en het pijn wordt veroorzaakt door een sterke prikkel ergens of in het lichaam. Hiermee vertelt het lichaam de hersenen dat er iets onaangenaams is gebeurd, en dan kunnen de hersenen actie ondernemen om de pijn te verlichten wanneer mogelijk. De pijnreceptoren van de zenuw worden gestimuleerd, waarna de hersenen pijnsignalen ontvangen. De pijn kan van korte duur zijn, maar helaas gaan symptomen zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn en migraine meestal niet vanzelf over.

Acupunctuur voor pijnbestrijding

Meestal kan de westerse geneeskunde pijn effectief onder controle houden. Vaak komen echter onverklaarbare klachten voor, dat er onvoldoende behandelingen beschikbaar zijn of conventionele behandelingen niet werken. Niet iedereen gebruikt graag grote hoeveelheden medicijnen of hevige pijnstillers, dus Traditionele Chinees Geneeskunde zoals acupunctuur kunnen in deze situaties uitkomst bieden.

 

Acupunctuur is zeer effectief voor het verlichten en bestrijden van verschillende pijnklachten die langdurig of onverklaarbaar zijn. Pijn is meestal een combinatie van meerdere oorzaken en onze acupuncturist zal al deze factoren zorgvuldig beoordelen om de beste pijnbehandeling op maat te bepalen. De focus van de behandeling voor pijnklachten is het verbeteren van het zelf genezend vermogen en het balans van het lichaam. Door het stimuleren van de lichaamseigen productie van pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen. Dit zorgt voor een snel maar vooral langdurig resultaat.

Acupunctuur verhelpt rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en meer.

Acupunctuur is effectief voor het behandelen van (lage) rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, gezichtspijn, gewrichtspijn en meerdere lichamelijke pijnklachten. Pijnklachten in de rug, nek, schouders, hoofd, gezicht wordt meestal veroorzaakt door druk, maar een verkeerde houding of verkeerde oefening kan ook verschillende pijnklachten veroorzaken. Pijn is een blokkade van de energiestroom in het zenuwstelsel. Dit zorgt op zijn beurt voor de opslag van afval, en al deze factoren samen pijn veroorzaken. Acupunctuur is zeer effectief in het elimineren van dit soort energiestoornissen. Een acupunctuurbehandeling is 100% natuurlijk en heeft een langduriger effect dan gewone pijnstillers. Bovendien komt je lichaam tot rust en goed in balans.

Acupunctuur voor hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn zeer vervelende en pijnlijke klachten die helaas heel vaak bij mensen voorkomen. Soms komt het door stress, soms door spierspanning in andere delen van het lichaam, maar het is ook vaak een onverklaarbare hoofdpijn. Acupunctuur pakt hoofdpijn doelgericht aan door te kijken naar het gehele plaatje van het lichaam. Soms is de hormonale balans verstoord, of wordt er veel stress in het lichaam opgeslagen. Uw acupuncturist kijkt altijd samen met u naar de oorzaak van uw klachten en past daarop een behandeling op maat aan.

Blijf niet zitten met pijn. Wij bieden hoogwaardige en persoonlijke zorg, voor iedereen met (chronische) pijnklachten. Bel voor een afspraak 015-7500943 of neem contact op voor een afspraak: